Cyfrowa rewolucja w polskich bankach: Klient przyszłości

NBS 2014/05

Polacy coraz rzadziej zaglądają do oddziałów banków. Według TNS Polska, w blisko 15,3 tys. placówek przebywa średnio mniej niż 2 klientów, na których przypada blisko 7,5 pracownika.

O rozwijającej się karierze usług finansowych on-line mówili eksperci VII Banking Forum: Piotr Czarnecki – prezes Raiffeisen Polbank, Rafał Juszczak – prezes Getin Holding, Marcin Ledworowski – wiceprezes BIG InfoMonitor i prof. dr hab. Małgorzata Zaleska – członek zarządu Narodowego Banku Polskiego. Moderatorem panelu był Piotr Siciak, dyrektor w Management Consulting dla Sektora Bankowego, KPMG w Polsce.

Rafał Juszczak: Poszukując najlepszych rozwiązań dla bankowości on-line, nie możemy popadać w przerost formy nad treścią, musimy zrozumieć, co może być przyszłym motywatorem klienta. Nie chodzi o aplikację, powinniśmy wiedzieć, czego on oczekuje i w czym widzi korzyść dla siebie. Krótko po tym, jak pojawił się internet, mówiłem sobie, że nigdy w życiu nie skorzystam z banku on-line, ponieważ jak dyktuję zlecenie ...

Artykuł jest płatny. Aby uzyskać dostęp można:

  • zalogować się na swoje konto, jeśli wcześniej dokonano zakupu (w tym prenumeraty),
  • wykupić dostęp do pojedynczego artykułu: SMS, cena 5 zł netto (6,15 zł brutto) - kup artykuł
  • wykupić dostęp do całego wydania pisma, w którym jest ten artykuł: SMS, cena 19 zł netto (23,37 zł brutto) - kup całe wydanie,
  • zaprenumerować pismo, aby uzyskać dostęp do wydań bieżących i wszystkich archiwalnych: wejdź na aleBank.pl/sklep.

Uwaga:

  • zalogowanym użytkownikom, podczas wpisywania kodu, zakup zostanie przypisany i zapamiętany do wykorzystania w przyszłości,
  • wpisanie kodu bez zalogowania spowoduje przyznanie uprawnień dostępu do artykułu/wydania na 24 godziny (lub krócej w przypadku wyczyszczenia plików Cookies).

Komunikat dla uczestników Programu Wiedza online:

  • bezpłatny dostęp do artykułu wymaga zalogowania się na konto typu BANKOWIEC, STUDENT lub NAUCZYCIEL AKADEMICKI

Udostępnij artykuł: